exploradores

viernes, 29 de abril de 2016

EL NOSTRE POBLE

Aquest trimestre estem treballant el nostre poble. La ubicació de la nostra escola situada en una població que anys enrere va ser traslladada geogràficament degut a la construcció d'un embassament, junt amb la proximitat del nou emplaçament a la capital valenciana i la construcció de nombroses zones residencials ha fet que s'haja perdut el sentit de poble i pertinença, desapareixent eixa unitat social que caracteritza les nostres xicotetes localitats. Amb aquest treball d'investigació estem implicant a totes les famílies, comerços, serveis i institucions de la població, que veuen com, setmana a setmana, els nostres xiquets acudeixen als seus locals per investigar i realitzar un treball de camp que, després, han de portar a l'aula i exposar-ho davant els seus companys. A més, els menuts aprenen en gran equip i entre tots, estem mostrant tot allò que tenim al nostre entorn, tant cívic com natural, organitzant activitats tant dins del centre com a l'exterior, desde exposicions, investigacions a excursions pel bosc i gymcanes.


Hem de remarcar que, com a eix motivador, hem utilitzat la presència d'una mascota ben especial: SABI, un extraterrestre que va aterrar el dia de la festa gran del poble i no sabia ben be on estava. Entre tots hem d'ajudar-lo a ubicar-se i conèixer tot allò que trobarà a la nostra localitat.



Ací teniu algunes de les imatges representatives.




 Els nostres treballs d'investigació


Exposant els treballs als companys
Apadrinant un arbre als nostres parcs
Com ja vam avançar, al llarg del projecte hem anat construïnt al hall del col.legi una zona comú amb diversos comerços. Cada aula s'ha encarregat d'organitzar i crear el seu racó. Després, per torns diaris, (dos torns de 30'cada vesprada) 8 alumnes de cada aula han eixit a jugar coincidint alumnes de diferents classes i nivells per tal de realitzar aquestes activitats conjuntament i nodrir-se els uns dels altres. Les famílies, voluntàriament, han vingut a jugar amb els seus fills i responsabilitzar-se d'un racó, amb ajuda de les mestres de suport, mentre la resta de xiquets es quedava a classe realitzant altres activitats.

Ací teniu el video on poeu veure com han quedat tots els racons.


Com a colofó del projecte, dimarts que ve realitzarem una visita al bosc de la Vallesa, que tenim al nostre voltant. Aquesta visita pretendrà inculcar valors de curiositat i respecte per la natura. Allí realitzarem diferents activitats. escoltar el silenci, buscar tresors de la natura, trobar formiguers, olorar plantes, abraçar arbres, seguir petjades d'animals (cavalls que hi ha al voltant), observar xicotets excrements per identificar a qui pertanyen (conills), dança de germanor.

Esperem vos agrade aquesta idea i pogau portar-la a terme als vostres centres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario