exploradores

viernes, 28 de abril de 2017

MEDITACIÓ

Completant el treball que es fa amb la pràctica del ioga nodrint el nostre èsser de forma plena, la meditació és un altre art que cal practicar per tal de prendre consciència del ser, del ací i el ara i fugir de l'estrés constant a què ens porta este ritme de vida al que estem sotmesos.

Practicar la meditació-visualitzacions des de ben menuts va a facilitar la seua posada en pràctica d'adults, millorant la creativitat, flexibilitat, l'autocontrol, les conexions neuronals, el vocabulari, les expressions, l'atenció i la concentració.

He començat a posar-la en pràctica aquest curs amb els més petits de l'escola, a p-3. 

La meditació comporta tot un ritual: llums apagades, silenci, encens, coixinets, mantes, música relaxant i visualitzacions.

Jo estic utilitzant els llibres de Maureen Garth sobre meditació per a infants. Són xicotetes històries llegides en veu pausada, suau, que ajuda els menuts a visualitzar determinats contextos, per la qual cosa han de tancar els ulls i posar molta atenció. No és gens fàcil. Hi ha qui ho fa sense cap problema i qui té més dificultats. però hem de respectar els ritmes de cadascú, la pròpia evolució i aprenentatge. el propi autocontrol, de la mateixa forma que nosaltres, com a adults no tenim la mateixa capacitat per a fer-ho uns o altres. En acabar els textos preguntem "Tu què t'has imaginat?" i ajudem els més menuts a expressar la seua visualització. Tot cap a les seues respostes; mai els diem "això no apareixia al text", perquè la seua imaginació té la llibertat de fer o desfer com vulga, per tant totes les aportacions són igual de vàlides i mai valorem una o altra resposta, simplement escoltem el que tenen a dir. De la mateixa forma no forcem ningú a repondre si no vol. 


La meditació és una pràctica que no podeu perdre's.




No hay comentarios:

Publicar un comentario